Fungerar tandkräm för vitare tänder?

De flesta tandkrämer som marknadsförs i Sverige som lovar vita tänder har några former av mikropartiklar i krämen. Det är dessa mikropartiklar som slipar och polerar tänderna. Det sägs att man inte ska kombinera sådan slipande tandkräm med kraftig tandborstning med till exempel el-tandborste varje dag då det kan skada emaljen. Testfakta.se har för något år sedan gjort ett test av whitening tandkrämer och kom fram till att det var stor skillnad mellan de olika produkterna. En del vanliga tandkrämer kunde fungera bättre än whitening-versionen. Flera tandkrämer gav upphov till synliga repor med blotta ögat medan andra rengjorde både bra och skonsamt. I deras test (länk till pdf) så fick Aquafresh Natural Whitening och Zendium Mild Whitening bäst resultat, ett sammanlagt betyg på 4.5 av 5. Bland de sämsta var Pepsodent White System som rengjorde bra med som repade tänderna mest av alla. Några andra som repade tänderna vara Colagate Sensation Whitening, Thermad Whitening, Denivit Professional Whitening och Blåvitt Naturligt vita tänder.

Det är också viktigt hur man borstar för att inte skada sin emalj. Borstar man hårt med en hård tandborste är risken att man skadar sina tänder oavsett vilken tandkräm som används. Känner du att borstar hårt? – Investera i en mjukare tandborste.

Vill du prova whiteningtandkräm är de flesta fabrikat relativt billiga, här följer några tandkrämer med whitening-formula som vi rekommenderar:

WhiteOne Tandblekningstandkräm
En tandkräm speciellt framtagen för få upp till två nyanser vitare tänder. Perfekt komplement till annan tandblekning och dessutom med en god smak som ger en god andedräkt hela dagen. Peroxidfri och säker att använda!
125kr, köp hos WhiteOne, klicka här!