Tandblekning hemma


Det finns flera sätt att bleka dina tänder hemma. Ett sätt är att antingen tandläkaren eller någon på en tandklinik gör tandavtryck på dig och därefter tillverkar tandskenor speciellt utformade för dig. Själva blekningen går till på så sätt att man applicerar en blekgel i skenorna och sedan fäster dessa på tänderna och låter blekgelen verka under en viss tid. Denna del gör du ofta hemma med hjälp av de tandskenor som du fått tillverkade, läs mer om tandblekning hos tandläkaren. Ett kit med specialutformade tandskenor + blekgel brukar kosta ett par tusen.

Alternativet är att köpa ett hemma-kit på Internet, då tillverkar du dina egna tandskenor genom att lägga en tandskena i varmt vatten som du sedan formar genom att bita i, detta är betydligt billigare metod än att gå till tandläkaren. Blekgelen som du får med hemmakitet är ofta exakt samma som den du köper dyrare hos tandläkaren eller tandkliniken.

Gelen som man bleker tänderna med innehåller oftast kerbamidperoxid som aktiv substans. Detta ger ett resultat som kan hålla i flera år, men kan ge ilningar i tänderna under och lite efter processen.

Hur lång tid tar det?

Du väljer själv i vilken takt du vill bleka dina tänder, man brukar rekommendera att man har på sig skenorna med blekgel i ungefär en halvtimme till att börja med och sedan öka denna tid om man känner sig bekväm med det – upp till två timmar. Denna process upprepar du till du når den nyans du är nöjd med. Du behöver inte bleka varje dag utan kan göra det någon dag i veckan, du märker av resultat bara efter några blekningsomgångar.

Du kan hitta de billigaste tandblekningskitten i vår prisjämförelse här!.