Motverka plack och tandsten

Om man inte tar bort plack i tid bildas det till tandsten så det gäller att försöka motverka plack i allra högsta grad.

Vad är plack?

Plack är en beläggning på tänderna som består av bakterier. Det uppstår hela tiden och det är därför viktigt att ta bort denna beläggning så fort och frekvent som möjligt.

Skillnaden på plack och tandsten?

Plack kan man säga är förstadiet till tandsten. Låter man plack (bakteriebeläggningen) sitta kvar för länge så bildas tandsten. Tandsten uppstår när placket blandas med de salter som finns i salivet och stelnar. När det väl har stelnat går det inte att borsta bort det och man kan behöva hjälp för att skrapa bort tandstenen.

Hur motverkar jag plack?

En del har väldigt lätt att få plack och tandsten, det kan helt enkelt bero på att just den personens saliv har en sammansättning som gör att tandsten lättare bildas. Det kan till exempel vara höga halter av kalicum och mineralsalter. Behöver du ofta skrapa tandsten hos din tandläkare trots att du regelbundet borstar dina tänder kan du tillhöra denna grupp. Du kan komplettera med speciella tabletter som minskar risken för uppkomst av plack och därmed tandsten. Till exempel PlaqueOff.

PlaqueOff mot tandsten

PlaqueOff är ett effektivt hjälpmedel för dig som lätt får tandsten. Det är kapslar som du tar två gånger dagligen och som efter ett par veckor minskar uppkomsten av tandsten. Kapslarna innehåller en blandning av vitaminer och Zink som upprätthåller tändernas försvar mot tandsten. Effekt brukar man märka efter redan 2-3 veckors användning.

[Köp PlaqueOff här]

Ta bort tandsten själv

Med hjälp av liknande verktyg som din tandläkare använder kan du själv skrapa bort tandsten hemma. Vi rekommenderar DentaWorks tandverktyg som är av rostfritt stål och av hög kvalité. Det medföljer även en munspegel med imfritt spegelglas och allt är förpackat i ett praktiskt fodral. 3 stycken dubbelsidiga instrument för borttagning av plack och tandsten medföljer.

[köp tandverktyg här]