White Strips

En metod som tidigare var väldigt populär i USA kallas White Strips. Med denna metod fäster man engångs-“strips” på tänderna, ett slags klisterremsa med blekmedel. Dessa låter man sedan sitta på ungefär en halvtimme åt gången. Denna procedur upprepas två gånger dagligen eller hur ofta man vill tills man får den nyans man vill ha. Det är samma slags kemiska process som vid tandblekning med vanlig blekgel.

En av de mest kända tillverkarna av White Strips är Crest, ett amerikanskt företag som funnits i över 50 år. De har i sitt produktsortiment flera olika White Strips; Professional Effects, Advanced Vivid och 2 Hour Express för att nämna några.

Den största fördelen med White Strips är enkelheten, det är bara att klistra på en remsa när det passar och låta den verka. De största nackdelarna är att det är svårt att få ett riktigt jämnt resultat, speciellt på tänder längre bak i munnen där det är svårt att komma åt.

Många föredrar dock den mer populära metoden med blekgel och tandskenor då remsorna kan vara svåra att applicera och ibland ger det inte ett helt jämnt resultat. Ett resultat med blekgel brukar i regel också hålla i sig längre.

Många använder White Strips för att behålla resultatet en annan typ av tandblekning en längre tid genom att göra komplementblekningar med remsorna vid behov.

Köp WhiteStrips på nätet, klicka här!