Tandblekningsmetoder

Det finns många sätt att bleka sina tänder på, här presenterar vi några  av de vanligaste metoder;

Vi valt att fokusera på de vanligaste tre sätten du kan bleka tänder hemma nämligen med tandblekningskit, tandblekningspenna och så kallade “white strips”. Nedan följer en kort sammanfattning med varje metods för- och nackdelar, för att du ska kunna göra ett val som passar just dig.

Tandblekningskit

Tandblekningskit har länge varit herre på täppan när det gäller hemmatandblekning. Det är den metod som ger den jämnaste blekningen på alla tänder i flest nyanssteg. Nackdelen med denna metod är att det tar ett par steg innan du kommer igång. Du måste värma en tandskena som du sedan formar efter dina tänder och det är sedan denna du använder för blekningsprocessen; du fyller skenan med blekgel och har sedan på dig tandskenan under en period. Denna process upprepas till man har uppnått den nyans man önskar.

Passar dig som vill ha ett jämnt resultat och bleka flera nyanser.

Tandblekningspenna

Kanske det allra enklaste sättet att komma igång med tandblekning. Det är ofta samma sorts blekgel som används i tandblekningskittet men i denna form penslar du på tänderna istället för att använda tandskenor. Detta är ett enkelt sätt att bleka dina tänder några nyanser och många använder tandblekningspennor för att underhålla en tidigare blekning med ett tandblekningskit. Fördelen är att den är enkel att alltid ta med sig och det går snabbt att pensla på tänderna. Några nackdelar kan vara att det tar lång tid att bleka många nyanser och det kan vara svårt att nå tänderna allra längst bak.

Passar dig som vill ha något enkelt för att förbättra vitheten några nyanser eller för dig som vill underhålla en tidigare tandblekning.

White strips – Tandblekningsstrips

White strips är en metod som blivit mycket populär i USA, mycket tack vare dess enkelhet. Det är som klisterremsor som man fäster direkt på tänderna, på dessa remsor finns en aktiv blekgel som reagerar med dina tänder, processen tar cirka en halvtimma varje gång. Några nackdelar med White strips är att det kan vara svårt att få klisterremsan att fästa jämnt över alla tänder och därmed få ett helt jämnt resultat.

Passar dig som vill ha enklaste möjliga förfarandet och som vill bleka några nyanser.

Snabböversikt av de olika tandblekningsmetoderna

TandblekningskitTandblekningspennaWhite strips
SvårighetMedelEnkeltEnklast
Förväntat resultatBraSvagtBra
PrisvärdhetMycket braBraBra
TidsåtgångLångsamtSnabbtSnabbt
Passar bäst förDig som vill få bra resultat på alla tänderFör dig som vill underhålla en tandblekning på enkelt sättFör dig som vill ha den enklaste lösningen