Tandblekning hos tandläkaren


Hos tandläkaren kan du bleka dina tänder, även tandläkare hos folktandvården brukar erbjuda denna tjänst. Före en behandlingen påbörjas brukas en undersökning göras för att kontrollera att du inte har några hål eller att dina tänder inte är skadade på något annat sätt. Detta är något som du bör göra även om du ska bleka dina tänder hemma.

Tandläkaren gjuter en tandskena åt dig och skickar med tandblekningsgel som du använder för att bleka dina tänder med hemma. Denna tandblekningsgel är ofta exakt densamma som säljs i diverse hemma-tandblekningskit på nätet.

Fördelen med att bleka tänderna hos tandläkaren är att de gjuter en bra tandblekningsskena åt dig. Hos de tandläkare/tandkliniker där de bleker med starkare blekningsgel och ibland i kombination med ljuskällor är att blekningen kan gå snabbare än att bleka hemma med en svagare koncentrerad gel, läs mer om tandblekning med laser eller tandblekning med ljus. Själv blekningen utförs inte hos tandläkaren utan du får instruktioner om hur du ska gå tillväga med att dosera tandblekningsgel i dina tandskenor hemma.

Nackdelen med att bleka tänderna hos tandläkaren är givetvis att det kostar mycket mer än en ”hemma-blekning”, räkna med 3000 kronor och uppåt. Eftersom det är samma verksamma blekgel som tandläkaren skickar med dig hem för att använda så tar en sådan tandblekning lika lång tid som en tandblekning du köper för hemmabruk.