Maten som ger vitare tänder?

Maten som ger vitare tänder?

Expressen skriver i en artikel (som i sin tur baseras på en artikel på hälsosajten Healthnews.com) om den så kallade maten som ger vitare tänder (vår anm. möjligtvis friskare tänder?).
De tipsar bland annat om ost eftersom ost innehåller kalcium som är bra för tänderna – samt att det ökar salivproduktionen vilket också är bra.
Lite mer tveksamt tipsar dom även om te – vilket dom tycker att man ska dricka efter maten, då det kan hjälpa till att döda bakterier.

Råa frukter och grönsaker med tuggmotstånd rekommenderas för att hålla tänderna rena och eventuellt skulle dessa polera bort några missfärgningar. Slutligen rekommenderar de även shitaakesvamp som innerhåller ett antibakteriellt ämne som kan bekämpa hål i tänderna.

Vår syn på artikeln: Vi tycker inte alla idéer var rimligt för att få vita tänder – möjligtvis för att hålla tänderna rena och hålfria, men deras vinkling mot vitare tänder tycker vi var lurig. Att de rekommenderar te ställer vi oss tveksamma till då vissa te-sorter definitivt kan missfärga tänderna!